body
header1

Testimonials 


"Was zo fijn die wandeling: de ervaring van meer veiligheid in mezelf. Omgaan met onzekerheden. Het aanbrengen van veranderingen in mijn leven. Meer rust, balans.
Dicht bij mezelf blijven en vertrouwen op intuïtie. Nu op dit pad blijven…
"

Erna Moore (54)

 


"Nu, bijna een jaar geleden, had ik de behoefte om met iemand te praten over dingen die spelen in mijn leven waarvan ik zelf niet goed wist hoe ik daar mee om kon gaan. Normaal gesproken 'praat' ik vooral in mezelf waardoor je geen 'echte' reactie terugkrijgt en in je eigen cirkeltje blijft zitten. Toen ik had besloten dat ik er wat aan wilde doen, ben ik bij Herma terecht gekomen. Het idee van praten en lopen, gaf voor mij de doorslag om met haar af te spreken omdat dat een stuk gemakkelijker praat dan als je tegenover iemand aan een bureau zit. Je hoeft elkaar niet de hele tijd aan te kijken en stiltes zijn geen probleem. Vanaf het eerste gesprek voelde het goed, gewoon praten en wandelen in een mooie omgeving. Herma heeft alle aandacht en liet me op andere manieren nadenken, waardoor ik meer inzicht kreeg in waarom ik dingen denk en wat ik eraan kon doen. Tussen de wandelingen in zaten bij mij steeds wat langere periodes en dat wilde ik graag omdat je het dan tussentijds kan laten 'bezinken'. Wat ik prettig vond was de mogelijkheid om op je eigen tijd een gesprek aan te vragen, wanneer ik er behoefte aan had, zo waren de gesprekken een soort vangnet en ze hebben me geholpen dingen van een positievere kant te bekijken."

Aurelia (21)

 


"Het concept om een goed gesprek te hebben tijdens een wandeling in de natuur sprak mij meteen erg aan. Het wandelen geeft de ruimte om over luchtige onderwerpen te praten, stiltes te laten vallen, oogcontact te vermijden... Dit vond ik een fijn idee: niets hoeft, alles mag. Tijdens de eerste wandeling voelde ik mij snel op mijn gemak door de geïnteresseerde, directe en open houding van Herma. Ik merkte dat ik mijn gedachten makkelijk hardop uitsprak, iets wat ik in het dagelijks leven nauwelijks doe.

De gesprekken hebben mij laten reflecteren op de gebeurtenissen en veranderingen in mijn leven. Ik maakte af en toe bijvoorbeeld tekeningen in en met de omgeving. In het begin vond ik dit vreemd, maar ik ben blij dat ik ze heb gemaakt. Door situaties na te maken, te herleven, kon ik ze letterlijk van een afstand bekijken en sommige zelfs afsluiten. Onderwerpen zoals vriendschap bespraken we aan de hand van steentjes en plantjes. Op de een of andere manier zorgde dit dat de kern van het verhaal snel boven water kwam. De eerste wandeling was een openbaring voor mij.

Vanaf het begin af aan vond ik de wandelingen ontspannen, verrassend en inspirerend. Wat mij vooral is bijgebleven is dat onderwerpen vanuit verschillende perspectieven en gedachtegangen benaderd werden. Na de wandelingen voelde ik me bewuster van mijn eigen positie, wat ik erg fijn vond. Ik kreeg al snel een sterk gevoel dat ik mijn leven weer in eigen handen had. De warboel van gedachten was gestructureerd, wat mij een duidelijk en zelfbewust gevoel gaf."

Suzanne (20 jaar).

 


"Wandelcoaching... Ik wist van tevoren niet zo goed wat ik er van kon verwachten of hoe ik me moest voorbereiden. Na een drukke week, voelde ik me wat onrustig deze vrijdagochtend. Met een aantal vragen in mijn achterhoofd ging ik met Herma op pad, ik zou het fijn vinden deze dilemma's eens te bespreken. Ook omdat Herma als buitenstaander kan luisteren. We spraken af bij de Kennemerduinen. Eigenlijk rijd ik vanuit Amsterdam altijd door naar het strand. In de duinen was ik nog niet geweest...

Tijdens de wandeling kreeg ik verschillende opdrachten en werd ik voor keuzes gesteld. Herma maakte op verrassende, maar ook op rake wijze gebruik van elementen uit de omgeving en ze wist deze goed in te zetten. Ik werd me bewust van hoe sommige dingen voor mij werken. Ik vond het fijn dat er stiltes mochten vallen en dat je elkaar niet de hele tijd aan hoeft te kijken of te praten.

Ontspannen ging ik mijn weekend tegemoet. Verrast door de wandeling, de natuur, maar ook door mijn nieuwe inzichten!"

Sanne (26 jaar).

 


"Onlangs heb ik samen met Herma een prachtige wandeling gemaakt in het wandelgebied van de Kennemerduinen. Het waaide die dag hard en af en toe kwam de zon door; dit zorgde voor mooie natuurtaferelen. Terwijl we wandelden stelde Herma zo nu en dan open vragen, en gaf mij alle ruimte om mijn verhaal te doen. Hierdoor bespraken we al gauw het onderwerp wat mij op dat moment bezig hield. Door middel van metaforen in de natuur hielp Herma mij tot bepaalde inzichten te komen; zo stond bijvoorbeeld een onopvallend boompje ineens symbool voor een bepaald aspect in mijn leven. Omdat Herma regelmatig doorvroeg, begon ik dieper na te denken over zaken dan gewoonlijk, en verbanden in te zien.

De wandeling heb ik als erg prettig ervaren; je bent lekker in de natuur en daardoor voel je je vrij om in alle openheid te durven praten. Deze ervaring heeft mij een aantal 'eye-openers' opgeleverd, wat mij in mijn eentje niet gelukt zou zijn. Tevens vond ik het fijn om eens twee uur lang over mijzelf te kunnen praten. In mijn werk staan namelijk altijd de problemen van anderen centraal, waardoor je soms weinig aandacht besteed aan je eigen sores."

Suzanne (27 jaar)

 


 

 

Copyright 2013 intoSteps | KvK 51179946 | Contact

Ontwerp en realisatie:
StudioHaasbroek

Polaroid2